036-2911578    info@prolympiaakademin.se Log-in

Supercamps

Supercamps

ProlympiaAkademins fundament med campverksamheten är att så många ungdomar som möjligt ska få en unik upplevelse oberoende av socialekonomisk status och/eller social bakgrund, samt ge ledare och föräldrar kompetensutveckling för att stödja ungdomar på bästa sätt.

Allt överskott inom ramen för ProlympiaAkademins verksamhet går dedikerat tillbaka till barn och ungdomarna i olika projekt. Campverksamheten avser att under kommande år expandera till många olika idrotter i samverkan med våra partners med samma fundament.

2014 arrangerades historiens första ICA supercamp med ProlympiaAkademin som huvudman och i nära samarbete med Smålands fotbollsförbund. Tack vare samarbetspartners och huvudsponsorn ICA hade vi förmånen att subventionera anmälningsavgiften till 995 sek (ordinarie ca 3650).

Prolympia tilldelade även stipendium till pojkar och flickor som av olika anledningar, såsom socioekonomiska, inte har möjlighet att åka iväg på läger. Huvudaktörer var några av Sveriges ledande kompetenser såsomTommy Söderberg, Hans Lindbom, Roger Gustafsson. Campet innehöll såväl spelarutbildning, ledarutbildning och föräldrautbildning.

En viktig del i våra campsverksamheter är samarbetet mellan olika aktörer. Ett exempel är Stigby Ungdomsinstitution, där ungdomar med olika problematik och bakgrund får chansen att vara leda andra barn tillsammans med några av sveriges bästa tränare:

”Två centrala delar i Stigbys behandlingsprogram utgörs av motivationsarbete och förmågan till ökat ansvarstagande under placeringen. Deltagandet i ICA SUPERCAMP med prolympia som huvudman på Visingsö har i dessa avseenden erbjudit unika möjligheter för Stigbys elever. Genom att i  öppna och kontrollerade  former  ha fått förtroende att träna och agera  i rollen som gruppledare för andra  ungdomsgrupper  har inneburit utveckling beträffande förmågan till ansvar,  inte enbart för sig själva utan även för andra. Gemenskapen, det positiva klimatet och vistelsen i övrigt får  i hög grad anses bidraga till att stärka motivationen till positiv förändring. Stigbys ledning och ungdomarna ser fram emot deltagande i nästa års läger”

Bo Norgren

Institutionschef, Statens institutionsstyrelse, Stigby

 

Vill din förening eller företag medverka och göra skillnad för barn-ungdomsidrotten? Varmt välkommen att kontakta oss för ett samarbete!

IMG_5229 IMG_5430 IMG_5616 IMG_8328